2014. február 27., csütörtök

Hagyományörző SAL 3. - Traditional Sampler Part 3.

 

Itt tartok most, készen a harmadik résszel.

I am finished with the third part of the SAL.


 

Kísérleteztem is egy kicsikét: avokádó héjával festettem meg egy darabka vásznat meg néhány csipkemaradványt. Gyönyörű vintage rózsaszínt kaptam, ahogy reméltem. Ezeket már a tavaszi mintákhoz tervezem felhasználni.

I made some experiment with avocado: I dyed a piece of linen and some laces whit it. I got nice vintage rose color, as I expected.


 

Legyen kellemes hétvégétek!

Have a nice weekend!

 

 

2014. február 18., kedd

 Újra itt!

Régen jelentkeztem már, igen sok dolog akadt az év elején, így nagyon kevés időm maradt hímezgetni. Tervem azért rengeteg, majd meglátjuk, mit sikerül kiviteleznem. Palkó-lapon indult egy csuda szép SAL, amiről semmiképp sem akartam lemaradni. Az első két részlettel elkészültem, természetesen kávéval festett 40-es vászonra készül a mű szürkés árnyalatú Barbaral  fonalakkal.


A másik nagy lélegzetvételű munka egy BBD minta (Mystery bonus), amit Barbara oldalán láttam meg először, és naná hogy szerelem volt első látásra! Természetesen nagyrészt az ő fonalaival tervezem kihímezni, egyelőre eddig jutottam...



Még Karácsonyra készült egy-két ajándék, amit nem mutattam - sajnos a nagy kapkodásban nem sikerült jó fényképet csinálni, pedig Maja mintájából helyes kis szütyő kerekedett. Köszi a mintát Maja!



Ez pedig egy csupa csipkedoboz akar lenni, amit az unokahúgnak készítettem.


Köszönöm, hogy bekukkantottál!