2013. szeptember 23., hétfő

Apróságok - Pinkies


Mindkettőt még tavaly nyáron követtem el, de sehogy sem akartak végső formát ölteni. A piros párna mintája egy francia blogról származik, most éppen nem találom, honnan is. Nina Chilli fonalával készült 32-es vászonra

I finished both small patterns last summer but couln'd decide what to do with them. Now I finished both. I found the pattern of the red pillow in a french site, but can't remember where. I used Nina's Chilli thread on 32" linen.



Marcsi óvónéni névnapjára fejeztem be a másik apróságot:  18-as lila Aidára hímeztem DMC 4240-es fonállal. A minta egy terítő részlete a De fil en aiguille 26-os számából. Kicsit felgyöngyöztem és ugyanebből a DMC-ből készítettem rá bojtot.

I finished the other one as an ornament and gave of  Marcsi (Maria) - Lili's kindergarden teacher as a name-day pesent. I stitched on lilac Aida with DMC 4240. The design is from the french magazine De fil en No. 26.



15 megjegyzés:

  1. Beautiful stitching (:
    Have a good week.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett mind a kettő! De a piros mégis közelebb áll a szívemhez :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozzám is az áll közelebb, úgyhogy meg is tartottam. Legalábbis amíg nem akad rá jelentkező.

      Törlés
  3. nagyon helyesek!!! a magam részéről az első a kedvencem, a minta, a színek, az az apró mintás anyag egyaránt szuper! a másik is nagyon cuki, de a kékkel még csak a barátkozás fázisában vagyok... a gyöngyözés miatt azonban le a kalappal-igazi türelemjáték!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sem a kék a legkedvesebb színem, de nem is a színe miatt hevert egy évig "elfekvőben", hanem az anyaga miatt. Az Aidával valahogy nem sikerült megbarátkoznom, nekem túl egyenletes és túl kiszámítható. A gyöngyözést pedig nem biztos, hogy még egyszer bevállalnám, tényleg türelemjáték!

      Törlés
  4. Palkónak igaza van: gyönyörű lett mindkettő!!! ♥

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű, légies, elegáns minták szépen kivitelezve!

    VálaszTörlés
  6. I can't understad much..but it was a great way to present a teacher!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. It was really only a little gift to the teacher for her name day. I rather give a tiny self-made gift than a flower.

      Törlés
  7. Válaszok
    1. Köszönöm a kommentjeidet és örülök, hogy helyreállt a rend a blogodon, de én még mindig nem tudok nálad megjegyzést írni. Nem tudom, mi lehet az oka.

      Törlés
  8. Több napja nem nyílik meg a blogod nekem, de most már le tudom írni, hogy minkettő kellemesen símogató végeredménnyel dicsekedhet, finomak, jó rájuk nézni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, és örülök, hogy ismét be tudsz kukkantani hozzám! Néha én is szoktam így járni...

      Törlés