2014. október 25., szombat

Elkészültem

Nagyszerű játékot hirdetett meg Eszter  nem is olyan régen két saját tervezésű mintájával. Miután meghosszabbította a dátumot, szinte az utolsó pillanatban nekem is sikerült elkészülnöm velük.A varjas-tökös mintát 32-es vászonra fekete fonállal hímeztem, a királynőt 35-ös vászonra feketével, fehérrel és Barbaral Creations Skin, Gold Shades színekkel hímeztem ki. Szürke festékkel mintás vásznakat is festettem hozzájuk. Hirtelen ötlettől vezérelve a királynőt is beledobtam a festőlébe egy kicsit ázni amikor még csak a fekete hímzésen voltam túl. Nekem nagyon tetszik a végeredmény. 
A varjakból keret nélküli kép készült, a királynő pedig tűtartó könyvecskévé változott. Készítettem hozzá egy fekete szívecskés ollóőrt is az új fekete ollómnak. A háttérben megbúvó két tököt két régi eldobásra ítélt pulcsiból készítettem az újrahasznosítás jegyében.

Köszönöm a játékot Eszter!

22 megjegyzés:

 1. Örülök, hogy sikerült elkészülnöd! Gyönyörűek a pulcsi-tökök, nagyon tetszenek a hímzéseid és az ötleteid a befejezésre♥ Az ollóőr külön öröm számomra, én is szeretem a minták kis részleteit önállóan is felhasználni.
  Kellemes készülődést, dekorálást! ( A mintát a mai nap folyamán küldöm)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mégegyszer köszönöm a játékot és a nagyszerű mintákat! Megkaptam a ráadás mintát is, remélem hamarosan neki tudok kezdeni, ötletem már van is rá!

   Törlés
 2. Wow, nagyon tetszenek! SZUPER lett a végeredmény ( csak halkan jegyzem meg, hogy a varjas a képen szinte olyan mintha egy kis táska lenne ♥)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Rita! A táskás ötlettel már én is eljátszadoztam, de a varrógéphez fűződő viszonyomat nem nevezném felhőtlennek, úgyhogy ezzel még egy kicsit várok :)

   Törlés
 3. Nagyon tetszik nekem is a végeredmény! Gyönyörűek lettek és ötletesek!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, valójában az őszi minták a kedvenceim!

   Törlés
 4. Gyönyörűek lettek, a pulcsi-tökökért külön odáig vagyok /meg vissza:)/!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Ezeket apolcsi-tököket már régóta terveztem kipróbálni, főleg hogy számtalan elnyűtt-kinőtt pulcsi várakozott a szekrény aljában az újrahasznosításra!

   Törlés
 5. Ó, de hangulatos az összkép! Nagyon szépen fejezted be a hímzéseket, de nekem a tökök is nagyon bejönnek:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A muslicák miatt a faragott tök csak a teraszról mosolyog be, így meg bent is élvezhetjük a látványt. Sőt a lányok nyugodtan játszhatnak is velük.

   Törlés
 6. De jó, hogy jelentkeztél! És rögtön két szépséggel! Nagyon szupereket alkottál (ismét)! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igyekszem pedig hímezgetni, valójában a befejezésre nem jut elég időm és energiám. Tervem azért továbbra is rengeteg :)

   Törlés
 7. I love each one of your stitches and the finishing are also perfect!

  VálaszTörlés
 8. Olyan jó hangulat van ott Nálad!♥
  Remek mind a három darab amit készítettél Eszter mintáiból,tetszenek!
  Miből áll a szürke festőleved ?
  Nagyon tetszik a vászon színe,jól tetted,hogy beledobtad,szépen kiemeli a hímzést!
  A fehér tök ötletét nagyon díjazom,olyan egyszerű és az őszi kompozíciódba illő darab!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Egy idő óta egyértelműen az ősz vált a kedvenc évszakommá, a gyerekekkel is szeretek kint bóklászni szép formájú, színű leveleket és terméseket gyűjtögetni. Kár, hogy csak a terveim egy nagyon kis része valósult meg, de jövőre sem marad el ez az évszak!
   Be kell valljam, hogy sima textilfestéket használtam, bár régóta tervezem a lilakáposztás textilfestést is (ezzel is szép szürkét lehet előállítani, legalábbis így mondják nálam tapasztaltabbak.)

   Törlés
 9. Hello from England

  Lovely stitching and fabulous pumpkins x

  VálaszTörlés