2013. április 30., kedd

Sampler aux bouquets - másodszor

Úgy tűnik, hamarosan elkészülök a fonalas dobozom tetejére szánt Jardin Privé samplerrel Már csak pár betű és egy kisebb csokor hiányzik, na meg még két szín, amit meg kell rendelnem.






Már nagyon régóta terveztem, hogy kipróbálom a saját gyurma készítését, de csak a hétvégén kerítettem rá sort. Nem tudom, más kisgyerekes szülő hogy van a gyurmával. Én speciel a hagyományosat szeretem, de a piciknek elmegy a kedve tőle, mire megfelelően "bemelegítjük". Az új fajták ugyan puhák - amíg valamelyik kint nem felejti a levegőn -, és persze az egész lakás tele lesz apró gyurmadarabokkal, ami aztán mindenbe beleragad. Nem beszélve a szagáról. Én egyszerűen undorodom tőle. És olyan túl sok mindent sem lehet kezdeni vele, mert nem tapad jól össze. 
Szóval gyorsan nekiláttam egy adag főzésének (barátnőm küldte előzőleg át az ő tuti receptjét), amikor már nagyon nem tudtam mit kezdeni a lányokkal a hirtelen jött melegben. Na ez az igazi gyurma! Puha, nem foszlik, szagtalan és kiválóan lehet vele dolgozni. Elsőre készítettem sárgát, pirosat és zöldet, de miután gyorsan össze is vesztek rajtuk a gyermekeim, gyorsan hozzá láttam még egy adaghoz. Így készült még kék, lila és rózsaszín.




Azóta rengeteg szép gyurmasüti, kosárka, gyümölcs és sok minden egyéb készült már.

3 megjegyzés:

  1. Ez a Jardin Privé nagyon szép lesz!
    Mutasd majd a kész dobozt is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, igyekszem. Maga a hímzés kész, most jön a neheze - mármint nálam a "formába öntés" a hosszadalmasabb. De nagy összevisszaság van a fonalaim között, úgyhogy igyekeznem kell a dobozzal...

      Törlés
  2. nincs annál jobb a világon, mint ha van az embernek egy kreatív kis manócskája, aki mindig akcióban van!

    VálaszTörlés